Archive Page 16

Buletin II

Salam sejahtera untuk semua,

Alhamdulillah, bertemu lagi kita di alam maya. Entri kali ini ringkas saja, semata-mata untuk memberitahu anda semua bahawa kita semakin menghampiri Ramadhan. Bulan pose, kata budak-budak. Bulan yang dinanti-nantikan ahli ibadah dan ahli ilmu kerana Ramadhan bagaikan pesta ibadah yang menjanjikan seribu satu keistimewaan buat yang bersungguh inginkannya. Apa-apapun saudaraku sekalian, Momentum Edisi Kedua telah menggariskan panduan berRamadhan atas petunjuk sunnah. Ayuh, kita review, muat turun, dan sebarkannya.

DOWNLOAD DI SINI

Ayuh, kawan-kawanku sebarkan kebaikan walau di mana jua anda berada!

Seminggu bernafas…

Hamdan lillah, hari ni genap seminggu weblog ini beroperasi walaupun banyak kekurangannya, ia tetap hidup dan bernyawa di alam maya ini. Walaupun takde orang datang menjenguk (lihat di bawah), ia tetap menjalankan tugasnya menzahirkan sesuatu di jiwa dan minda kepada sesuatu yang tertulis di skrin.

Continue reading ‘Seminggu bernafas…’

Menulis atau me’ngopi-pes’?

Assalamua’alaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Pelik kan tajuk ni, pelik kerana takda pun perkataan ‘ngopi-pes’ dalam apa-apa bahasa kecuali bahasa asalnya iaiti copy paste..hehe..kalau nak tulis terjemahannya macam pelik bunyinya, Menulis atau meniru-tampal..isy232..
Continue reading ‘Menulis atau me’ngopi-pes’?’

Buletin

Kalau tengok tarikh kat sebelah pada hari ini dah 17 Sya’ban 1429. Dah separuh dah Sya’ban berlalu, baru teringat nak letak Buletin Momentum (Edisi Sulung) keluaran INTIS di sini. Xpela, benda kebaikan ini tak ada istilah dah terlambat, betul tak? Mudah-mudahan, tak banyak dapat kebajikan, sedikit pun jadilah daripada blog saya ini melalui Momentum yang saya paparkan pautannya di sini. Saiznya terlalu besar untuk saya paparkan kesemuanya dalam kiriman ini. Continue reading ‘Buletin’

Dengan Nama Allah…

…aku menulis

Pelik pulak rasanya memulakan topik dengan ayat tak habis lalu bersambung di bahagian teks. Walau apapun, dengan keizinan Allah jualah hati ni tergerak nak buat terjun juga dalam aktiviti blog-memblog ni. Dah lama simpan hasrat, tetapi hasrat asyik kekal dengan temannya, niat. Bilatah nak bertukar menjadi aktiviti yang giat. Syukurla, melalui gesaan mufti dan teman seperjuangan yang dari dulu tak habis-habis menggiatku agar menulis, akhirnya dah punya blog sendiri..Hamdan Lillah

Continue reading ‘Dengan Nama Allah…’