Kertas ‘bernilai’ yang tiada nilai

Cuba tengok dompet anda. Ada berapa keping wang anda? Kita pernah terfikir tak dari mana asal-usulnya wang ini.

“Alaa, dulu pun ada dah duit ni..kan zaman dulu orang berurusniaga guna wang apa..pokok pisang?” jawab seorang kawan.

“Dulu orang pakai dinar..dirham..zaman sekarang dah tak pakai dah, zaman sekarang jadi RM, USD, Euro..” mungkin itu tekaan sebahagian daripada kita.

Read More

Debat Tudung Muslimah: Bidasan Terhadap Raja Petra Malaysiatoday

Oleh
Ustaz Dr Zaharuddin Abd Rahman (UZAR)

www.zaharuddin.net

(Artikel asal saya tulis dalam bahasa Inggeris, sila rujuk ruangan english (di zaharuddin.net), ini adalah versi terjemahan yang diusahakan oleh Pak Usu, namun begitu saya telah mengubah suai dan menambah beberapa perkara lagi agar lebih mudah difahami)

Tulisan ini adalah hujah balas kepada Raja Petra Kamaruddin dan rakan seangkatan dengannya (anti hadis dan Islam Liberal) berkenaan aurat wanita Muslim dalam blog popularnya (Malaysia Today). Sumber

Read More